Az ősz beköszöntével talán te is éppen arra készülsz, hogy cipőt vegyél az új szezonra. Bizonyára nem most csinálsz ilyet először, de talán még így is tudunk neked újat mondani a témával kapcsolatban.

A megfelelő méret és anyag mind az egészséged és kényelmed, mind a cipő élettartama, szépségének megőrzése miatt fontos. Alábbi tippjeink segítenek, hogy könnyebben megtaláld a lábadra leginkább illő lábbelit, mely sokáig, akár évekig fog szolgálni! Ne feledd, hogy a minőség minden téren kifizetődő!

1. Egyes cipőmárkák nemcsak a hosszot meghatározó számmal, de a szélességet jelentő betűvel is jelölik a termékeiket. Eszerint  F, G, H és K lábbelik kaphatók. Az F a legkeskenyebb női lábakra való, míg az extra férfi és női méret K kódot kap. Ez a rendszer nagyban megkönnyíti azok dolgát, akik etéren eltérnek az átlagtól, ezért általában nehezebben találnak megfelelő cipőt.

Shoe bazaar cipő 12. Ha mégis túl bő cipőt sikerült vásárolnod, ne keseredj el! Egy talpbetéttel könnyedén szűkítheted a lábbelid belterét. Manapság rengeteg talpbetét közül lehet választani, melyek mind-mind különböző igényeket elégítenek ki, így könnyedén megtalálhatod az életmódodnak és szükségleteidnek leginkább megfelelőt. Nézz szét a talpbetétek között itt >>

3. Ha pedig véletlenül mégis túl hosszú cipőt vittél haza (vagy rendeltél az internetről), egy puha bőrből készült, úgynevezett sarokfogó párnával tudsz lefaragni a méretéből. Ez a kis öntapadós eszköz ráadásul segít stabilan tartani a sarkat, ami fontos, hiszen a sarok stabilitása a kényelmes és egészséges lábbeli egyik feltétele.

4. Az egyik lábunk gyakran “erősebb”, azaz egy picivel nagyobb, mint a másik. A méret kiválasztásánál erre is figyeljünk oda, és válasszunk akkora lábbelit, amely egyik lábunkat sem nyomja!

5. Vannak márkák, melyek feles méretezésű cipőket is kínálnak, ami azok számára hasznos, akiknek pont két cipőméret közötti lábbeli lenne ideális. Amennyiben pedig jelentősebb méretbeli különbség van a két lábunk között, az “erősebb” lábra vehetünk fél számmal nagyobbat.

6. Nemcsak a kényelmünk és egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy megfelelő méretű cipőt hordjunk, de azért is, mert a túl kicsi vagy túl nagy lábbeli élettartama rövidebb, sokkal hamarabb elkopik.

cipo7. A jóval nagyobb lábbeli felsőrészén ráadásul hamar gyűrődés, úgynevezett járóránc fog megjelenni, ami a legszebb cipőt is elcsúfítja.

8. Egyes cipők a belső oldalukon strech bőr kialakítással készültek, ezek ideálisak azok számára, akik bütyökkel élnek, mert a problémás rész ezáltal kényelmesen elfér.

9. A kivehető talpbetétű modellek azért hasznosak, mert egyedi talpbetétet is készíttethetünk hozzájuk, így különböző statikai eredetű panaszok kezelésére is alkalmassá tehetők. A rendkívül pontos, számítógépes talpméréssel készült egyedi talpbetétekről itt olvashatsz bővebben>>

10. Válasszunk valódi nappa, nubuk vagy velúr bőrből készült cipőt a műbőr helyett, hiszen a természetes, lélegző felsőrészű lábbelik jobban szellőznek és egészségesebbek. Ha ilyet használsz, nem kell lábszagtól és gombától tartanod.

adidas-cipo11. Tudtad szép és drága “lakkbőr” cipők valójában nem bőrből, hanem ragasztott és lakkozott bőrdarálmányból készültek? Jó hír viszont, hogy nem igényelnek különleges ápolást a nedves, majd száraz ronggyal való áttörlésen kívül.

12. A bőrcipők tisztításának ideális eszköze pedig a puha lószőrből készült kefe, mellyel könnyedén eltávolítható az utca pora.

13. Ne boxoljuk a lábbelinket, mert a box kiszárítja a bőrt! Használjunk inkább méhviaszos cipőápolót, mely hidratál és visszaadja a cipő eredeti színét!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ