Igazi családi kikapcsolódásra számíthatnak azok, akik október 19-én részt vesznek a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválján, ahol a gyerekeket és felnőtteket is izgalmas programokkal várják.

A szervezők célja, hogy a fesztiválra látogató családok minden tagja megtalálja azt, ami a legérdekesebb számára. A felnőttek a világ 25 országából közel félezer sajtkülönlegességet, valamint kiváló borokat kóstolhatnak és megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel.

A rendezők a minőségi sajtfogyasztás népszerűsítését és a nemzeti sajtkultúrák bemutatását tűzték zászlajukra, de kiemelt szerepet szánnak a hazai sajtoknak is. Az eseményen magyar sajtutcát alakítanak ki, melyen bemutatják a magyar kistermelők termékeit.

Sajtok 170 méternyi asztalon - I. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja| Fotó: Juhász Tibor„Rendkívül fontosnak tartjuk a világ legfinomabb sajtjainak bemutatása mellett a magyar sajtok megismertetését, valamint a termelők szakmai támogatását. Éppen ezért biztosítunk lehetőséget a Nemzet Sajtja verseny győztesének arra, hogy részt vegyen a világ egyik legrangosabb megmérettetésén, a Mondial du Fromage-on. A nemzetközi versenyen egyébként már két alkalommal szerepelt hazai készítmény; 2017-ben a Sümegtej „Ranolder” sajtja arany, idén pedig a Csíz Sajtműhely „Baracskai félkeménye” bronz minősítést szerzett. Bízunk benne, hogy a 2019-es Nemzet Sajtja is ilyen szép helyezést ér majd el” – teszi hozzá a főszervező.

Az eseményen jótékonysági sajt aukció is lesz, melynek bevételét a szervezők fele-fele arányban a KórházSuli Alapítványnak, valamint a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak fogják felajánlani.

 

ESTI KONCERTEK:

18:00 órától

Peet Project zenekar

https://youtu.be/SKpvPMEUA_c

21:30-tól

Budapest Bár

https://www.youtube.com/watch?v=OBq-4a5fkYo

Emellett fellép még Fűzy Gábor bárzongorista.

  1. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja
  2. október 19.
    Folyondár Sportközpont – Budapest, III. ker., Folyondár utca 15.
    http://sajtfesztival.com/
    https://www.facebook.com/events/398134804240894/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ