A LEGO Csoport bemutatja a LEGO® Nagy zongora készletet, amellyel egy lelkes építő és zenerajongó ötlete kelt életre. Ez a legújabb termék a LEGO Ideas téma része, amely keretében a LEGO rajongók által megálmodott és megszavazott kreatív csodák jönnek létre.

Ez az új készlet egy valódi versenyzongora részletességével rendelkezik, így magával ragadó építési élményt nyújt. Az okos motornak és a működő billentyűknek köszönhetően a lelkes építők kockáról kockára, hangról hangra válhatnak igazi zeneszerzőkké, amikor a készletet összekapcsolják a LEGO Powered Up alkalmazással. Ez a LEGO Csoport első zongora készlete, amelyet megszólaltathatnak.

Az építők a LEGO Powered Up alkalmazás segítségével létrehozhatják saját szerzeményeiket a LEGO® Nagy zongorán, hiszen az applikáció lehetővé teszi a hangok és a billentyűk teljes irányítását. Azok számára, akik inkább hátra dőlnének, pihennének, és csak élveznék a tíz előre beállított dal egyikét kiváló alternatíva az auto-play mód.

Ez a vadonatúj szett a kézügyesség és az innováció remekműve, amelyben megtalálható egy valódi versenyzongora minden alkotóeleme, hogy hamisítatlan zenei élményt nyújtson LEGO kocka formájában. Az élethű részletek közé tartozik a 25 eltávolítható billentyűből álló billentyűzet, a fedél, amit ki lehet támasztani, a kalapács funkció, valamint a mozgó tompító és a pedál, amelyek nemcsak gyönyörűvé, de valóban működőképessé teszik a LEGO® Nagy zongorát.

LEGO Ideas Nagy zongora 1A 3662 darabból álló készlet bármely helység látványos dísze lehet, hiszen zárt állapotban több mint 22,5 cm magas, 30,5 cm széles és 35,5 cm hosszú.

Az új versenyzongora szett a LEGO Ideas téma része, amely attól különleges, hogy lehetőséget ad a rajongók számára, hogy beküldjék saját alkotásukat, a LEGO tervezőinek segítségével megvalósítsák ötletüket, és részesüljenek a nyereségből. Hasonló LEGO Ideas készlet volt a nemrég bemutatott LEGO Ideas Barracuda öböl kalózai és a Jóbarátok témájú LEGO Ideas Central Perk.

Donny Chen, zenetanár és LEGO rajongó célja az általa megálmodott szettel az volt, hogy összekapcsolhassa két szenvedélyét, a zenét és az építést. Annak érdekében, hogy még jobban átadja rajongását és még személyesebbé tegye az építést, a LEGO® Ideas Nagy zongora még egy általa kitalált kottát is tartalmaz.

Donny Chen így nyilatkozott: „Amikor nem LEGO kockákból építek, akkor tanítok, játszom vagy dalt írok a zongorámon. Amikor felfedeztem a lehetőséget, amelyet a LEGO Ideas nyújt, tudtam, hogy valami olyasmit szeretnék létrehozni, amely ötvözi a két szenvedélyemet, és egyben látványos. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy láthatom, ahogy a LEGO Csoport tehetséges szakembereinek köszönhetően megvalósul az ötletem. Remélem, hogy azok a zenerajongók is örömüket lelik majd a készletben, akik az ötletre szavaztak a LEGO Ideas felületén.”

LEGO Ideas Nagy zongora 2Rengeteg csodálatos ötlet érkezik be a LEGO Ideas felületén keresztül. Amikor láttuk Donny zongora tervét, rögtön kitűnt a többi közül, és látszott rajta, hogy minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy valódi, egyedi LEGO készletté váljon. A Donny által mellékelt képek és videó rögtön beindították a csapat fantáziáját. Úgy gondoltuk, ha beépítünk valamit, ami működtetheti a modellt és képes lesz valódi zenét játszani, az még magasabb szintre emeli a készlet szakmai értékét. Egyszerűen nem hagyhattuk elveszni a lehetőséget, hogy létrehozzuk a LEGO Ideas Nagy zongora modellt a zene és a LEGO rajongók számára” – mondta Frederico Begher, a LEGO Csoport marketingért felelős alelnöke.

Az új LEGO® Ideas Nagy zongora készlet a legújabb példa a LEGO Csoport azon törekvésére, hogy az építők minden korosztályát ösztönözze az izgalmas építésre és az alkotásra.

A LEGO® Ideas Nagy zongora 2020. augusztus 1-től a LEGO.com weboldalon és az üzletekben érhető el.

MEGOSZTÁS