Ma este új szereplő érkezik a Barátok köztbe, Háros Kornél személyében. A sikeres befektető Berényi Timi divatcégét indítja el, később persze sok szálon fog kapcsolódni a Mátyás király tér lakóihoz. Háros Kornél figuráját Endrédy Gábor kelti életre. 

Háros Kornél sikeres vállalkozó, pénzember. Korai harmincas éveiben jár, férfias, izmos és jóképű, humoros, odaszúrogatós, magabiztos férfi. Tudja, hogy szexi és nem is titkolja. Önmaga teremtette meg vagyonát, de nem sznob. Tudja, hogy mennyit ér és nem mások véleményétől teszi ezt függővé.

Titkos félelme az erőtlenség, minden értelemben. Ezért rendszeresen edz, nem köteleződik el érzelmileg, és számtalan businessében is folyton jelen van. Különösen fontos számára egy drága, fémszíjas karóra, amit előszeretettel kapcsolgat és pörget ujjai körül beszéd és gondolkozás közben.

Kornél bátor és magabiztos. Nem ijed meg a fizikai konfrontációtól, sőt előszeretettel dominál másokat. Szívesen áll vezető szerepbe, nem esik zavarba, ha döntéseket kell hoznia, még akkor sem, ha rossz döntést hoz. Nem finomkodik; direkt és hódító. Számára a pénz nem cél, hanem a hatalom és befolyás eszköze.