Tordai Istvánt leginkább „magyar James Bond”-ként emlegetik, mert ők készítették azt a nemzetközi James Bond hangulatú kisfilmet, amitől hangos a sajtó mostanában. A filmben István alakítja Mr. Bond-ot, meglehetősen élethűen. DJ Dominique, a Retro Rádió műsorvezetője interjút készített vele a témában. A beszélgetés kellemesen indult, aztán történt valami.

“Nagyon sok interjú készült velem a James Bond szerep miatt, és mindvégig tudtam, hogy egyszer ki kell mondanom. Attilát régóta ismerem, kedvelem, és talán ezért is, a beszélgetés sodrásában útjukra indultak a szomorú mondatok” – kezdte a SportVerda műsorvezetője.

“Mikor megtudtam, hogy James Bond szerepébe bújhatok, felhívtam édesanyámat, aki kimondhatatlanul örült a hírnek. Sorban jelentek meg az interjúk, melyeket megmutattam neki. Büszke volt. Több világmárkának voltam már a magyar reklámarca, de ő ennek örült leginkább. Teltek a hetek, készült a film. Anyám súlyos betegségekkel kórházba került. Karácsony volt. Rohantam hozzá. Fotókat, emlékeket mutattam neki. Beszélni már alig tudott, de láttam rajta, boldog, hogy mellette vagyok. Elkészült a film. Siettem a kórházba. Nézte, közben a szemei beszéltek. Boldog volt és büszke. A végén megszólalt: „Szép.” Ez volt az utolsó szava hozzám” – tette hozzá a tévés.

3. Tordai István JB“Marika nénit – ahogy a faluban nevezték – mindenki szerette, és tisztelte Tápiógyörgyén, ahol élt, ahol felnevelt. Írtam egy verset az emlékének. Még sosem költöttem semmit, de most valamiért ezt kellett tennem” – mondta Tordai István.

„Hol vagytok Csillagok?

Kihunyt az ég. Elbújtatok?

Mennyek országa! Benned reménykedem, és csak némán kérhetem,

adj Neki otthont és minden szépet, mit adott nekem.

Köszönöm, hogy neveltél, féltettél,

voltál. Bennem mindig leszel.

Hol vagytok csillagok? Elbújtatok.

Üres az éj, néma minden.

Magamra hagytatok.”  (Tordai István 2021. január)

A riport és benne a vers itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=Vyxmqki2VvQ