Az időskorban kialakuló izomtömeg vesztés (szarkopénia) lassításában fontos szerepet játszik a megfelelő fehérjebevitel. Ennek egyik lehetséges módja tojás alapú termékek fogyasztása, mely laktóz intolerancia esetén kiválthatja, kiegészítheti a laktózmentes tejtermékek bevitelét, továbbá a cukorbetegek számára is új alternatívát nyújthat.

Házilag ízesített ToTu-krém „zöldségsnackkel”55

A tojás élelmiszeripari feldolgozása napjainkban messze túlmutat a héjban értékesített tojások feltörésén és azonnali felhasználásán. Újabb és újabb innovatív tojásalapú élelmiszerek jelennek meg, mint amilyen a ToTu termékcsalád.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Intézetének és a Semmelweis Egyetem Geriátriai Tanszéki Csoportjának közös kutatásai folyamatosan publikálásra kerülnek.

Magas fehérjetartalmú „ToTu tojásfehérje gombóc”25

A többek között Dr. habil. Friedrich László, egyetemi professzorhoz köthető kutatásokból kiderül, hogy „a ToTu termékek tojásfehérjéből készülnek, ezért nagy mennyiségben tartalmaznak könnyen és jól felszívódó fehérjéket, és tejszármazékoktól mentesek. A tejfehérje-allergiával vagy laktóz-érzékenységgel küzdők számára a ToTu termékek kiváló lehetőséget kínálnak a megfelelő fehérjebevitelre, és az idős korosztály táplálkozási szokásának és az egészségügyi szakmai igényének is messzemenőleg megfelelnek.”

35

„Az idősek széleskörűen optimális egészségügyi igényének megfelelően az emésztőrendszer életkorral járó leggyakoribb elváltozásait figyelembe véve fejlesztett (nagy fehérjetartalom, laktóz-, glutén- és tejfehérje mentesség) ToTu termékcsalád egyre népszerűbb a fogyasztók körében. A ToTu termékek egyre növekvő piaci jelenléte köszönhető kiváló összetételüknek és technológiai tulajdonságainak. A ToTu termékek ízletességük mellett funkcionális élelmiszernek is tekinthetők, ezért az egészségtudatos táplálkozást folytató idősek várhatóan még nagyobb arányban fogják beilleszteni mindennapi étkezéseikbe.” – derül ki a kutatócsoport (Dr. Németh Csaba, Dr. Lelbach Ádám, Tóth Adrienn, Surányi József, Dr. Friedrich László) írásából.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek