Amikor valaki plasztikai beavatkozásban gondolkozik, sok minden állhat a háttérben. Legtöbbször valamilyen külső tulajdonságunkkal, vonásunkkal nem vagyunk megelégedve, ugyanakkor előfordulhat, hogy egészségügyi okokból szánjuk rá magunkat a kiválasztott beavatkozásra.

Plasztikai beavatkozásnak azt nevezzük, amikor invazív eljárás zajlik, vagyis mindenképpen történik bőr bemetszés az eljárás során. A Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál körüljárja a témát, hogy valóban szükség van-e a beavatkozásra, és ha igen, mi a folyamata?!

Előítéletek a plasztikai sebészettel kapcsolatban55

A döntés meghozás okai

Egy ilyen döntés hátterében rengeteg tényező állhat. Lehet esztétika és/vagy egészségügyi célja is. Mindenképpen fontos leszögeznünk, amennyiben esztétikai céllal szeretnénk elvégeztetni egy beavatkozást, kizárólag akkor érdemes, ha azt saját akaratunkból és elhatározásunkból igényeljük. Ennek kulcsfontosságú pontja, hogy megtanuljuk felmérni saját igényeinket testünkkel kapcsolatban. De hogyan is tegyük ezt pontosan?

Először is vegyük sorra azokat a dolgokat, amikkel nem vagyunk megelégedve

Ilyen lehet például egy asszimetria, egy megereszkedett bőr vagy pedig egy nagyobb, karakteresebb orr. Ezek mind olyan külső tulajdonságok lehetnek, ami miatt valaki felkereshet egy szakembert, mindemellett valaki karakterét vagy személyét is szépítheti. Éppen ezért, sarkalatos kérdés az, hogy minket zavar-e vagy pedig környezetünket? Egy nem mindennapi sajátosság akár ismertetőjegyünkké is válhat, és egyedi jellemvonásként, ékszerként is viselhetjük. Vegyük példaként Cynthia Ann Crawford-t vagy pedig Alba Flores-t. Első esetben lehetséges lenne egy anyajegy eltávolítás, másodikban pedig egy orrműtét, viszont el is veszítenék egyből karakterüket az említett hírességek.

Mikor érdemes plasztikai beavatkozásban gondolkozni55

Honnan tudom, hogy tényleg szükségem van-e rá?  

Minek után felmértük problémásabb vonásainkat, gondoljunk vissza az első pillanatra, amikor zavarni kezdett bennünket. Ha nem a környezetünk visszhangjától vagy pedig a social media által állított elvárások miatt alakult ki bennünk az érzés, akkor kezdjünk mérlegelni, és nézzük meg, mik a lehetőségeink. Amennyiben több hónapja napi szinten foglalkoztat, zavar valamilyen külső jegyünk, és el tudjuk képzelni, milyen lenne, ha megváltozna, és elégedettek vagyunk ezzel a gondolattal, akkor érdemes elkezdeni információkat szerezni.

Érdemes utánanézni, milyen hosszú lesz a felépülési idő, mennyibe fog kerülni, vagy akár, mekkora heget hagyhat egy bizonyos beavatkozás. Olvassunk hiteles és lehetőleg objektív véleményeket!

Ha az elhatározás továbbra is ugyanolyan mértékű, akkor elkezdhetünk plasztikai sebészeteket keresni.

Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál

Fontos a megfelelő mérlegelés, továbbá az is, hogy minden esetben kérjük ki szakember véleményét is az adott problémával kapcsolatban. Kérdezzük meg szeretteinket is akár, hogy valóban észrevehető-e a probléma. A szépség természetesen szubjektív, és mindenkinek más tetszik, így mindig az első és legfontosabb kérdés az legyen, hogy: Én jobban érezném magam tőle és magabiztosabb lennék?

További információ: www.plasztikaesztetika.hu