Már érezni a levendulaszezon friss illatát. A romantika, a könnyed séták és a nyár harmonikus illata ez, amely időtlen idők óta körülöttünk lebeg a nyár levegőjében, és hisszük, hogy mindig ott is marad.

Azonban a levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.

provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítő5

“Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyár közeledtével, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok” – mondta Dr. Németh Csaba élelmiszer-mérnök.

Hozzávalók:

a fűszerezéshez: friss rozmaring, friss bazsalikom, friss majoránna, friss oregánó, friss menta, friss kakukkfű, 10-15 friss levendulavirág

a sajthoz: 20 dkg ToTu Rögös, 20 dkg ToTu krém, 1 teáskanál só, 2 teáskanál citromlé, 15 dkg kókuszolaj, 2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből, késhegynyi ánizsmag, késhegynyi őrölt fekete bors, késhegynyi koriandermag, késhegynyi őrölt babérlevél, 20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa, 2 dl forró víz, 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek