Sokan gondolják úgy, hogy az erős napfény miatt nyáron nem végezhetnek komolyabb arckezeléseket, de szerencsére az orvos-kozmetika nem hagy cserben minket. Az alábbi modern eljárások nemcsak hatásosak, de nyáron is biztonságosan végezhetőek, és csak a fényvédelemre kell ügyelnünk a kezelések után.

A Plasztika Esztétika, független döntéstámogató portál orvos-esztétika specialistája, Dr. Parrák Zita végigveszi, mire kell odafigyelnünk, ha kezelés előtt állunk.

Dr_Parrak_Zita2

Nem lehet alkalmazni ilyenkor azokat a kezeléseket, amelyek a napfény hatására bőrelváltozást okozhatnak – például pigment-foltosodást -, ilyenek a retinolos, a lézeres kezelések. Amiket viszont érdemes igénybe venni, az olyan új típusú eljárások, amelyek hidratálják, és frissítik a bőrt, mint például az Ejal vagy a Profhilo. Ezen hialuronsavat tartalmazó készítmények előnye, hogy az izommozgás hatására eloszlanak a bőrben, és frissítik, feszesítik, hidratálják azt. Mivel öt pontban szúrjuk be, a véraláfutás kialakulásának esélye csekély, gyors a gyógyulás, és nem kell olyan sokáig óvakodni a Naptól, a szaunától, szoláriumtól vagy a vizektől: elég, ha nyaralás előtt néhány nappal beadatjuk. Ezek olyan kezelések, amelyeket bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk, és arcra, szemkörnyékre, dekoltázsra, kéz- és lábfejre is alkalmazhatjuk. Egyéb orvos-esztétikai kezeléseket is el lehet végeztetni nyáron, de a legtöbbet két héttel a nyaralás előtt érdemes, hogy a pihenés alatt már ne kelljen vigyázni arra, hogy a tűszúrások nyomait védjük az UV sugaraktól” – részletezte a New Beauty esztétikai orvosa.

Nyáron fontos a hidratálás, hiszen a napfény kiszárítja a bőrt, és hamar ráncosodik ezáltal. A kozmetikai kezelések a bőr külső felszínét hidratálják, az orvos-esztétikai kezelések pedig a mélyebb rétegeibe hatnak.

65

Mire jó a Hydra Touch?

Az orvos-kozmetika egyik leginnovatívabb kezelése a Hydra Touch, amely komplex problémákra kínál megoldást, és hatékonyan tartja fiatalon a bőrt. A Hydra Touch rendszer kíméletesen – és fájdalommentesen – tisztít, és táplálja az arcbőrt, így minden korosztálynak és bőrtípusnak remek választás. A hydrodermabráziós bőrmegújító kezelés tűszúrás-mentes és nem invazív, így nyáron is végezhető.

  • Hatékony bőr- és pórustisztítás
  • Elhalt hámsejtek, faggyú, szabadgyökök eltávolítása
  • Mitesszerek (komedók) és bőrparaziták eltávolítása vákuummal
  • Bőrlégzés és vérkeringés fokozása, bőrtextúra javítása
  • Aktív oxigén és szabadgyökök eltávolítása hidrogéndús vízterápiával
  • Gyulladáscsökkentés és hidratálás
  • Bőrtónus-kiegyenlítése és apró ráncok minimalizálása
  • Öregedésgátló és lifting hatás

A Hydra Touch hatásos a mitesszerek, akné és eltömített pórusok tisztítására, illetve tápláló hatóanyag-bevitelre a bőr mélyebb rétegeiben, így remek anti aging kezelés.

Kortól és bőrtípustól függetlenül mindenkinek ajánlott, aki hatékony, de kíméletes módon szeretné megszabadítani bőrét a szennyeződésektől, csökkenteni bőrhibái megjelenését és értékes hatóanyagokkal mély-táplálni arcbőrét.

Mire használhatjuk a Carbon Peelt?

Akit zavar zsíros, pattanásos bőre, esetleg aknés hegei, mitesszerei vannak, vagy csak lelassítaná az öregedés folyamatát, de nem szeretne frakcionális lézer kezelést – mert fél tőle, vagy nem tud egy hétig lábadozni – annak ajánljuk a Carbon Peel kezelést.

  • Zsíros, pattanásos bőr
  • Tág pórusok
  • Pigmentációs vagy hyperpigmentációs színegyenetlenség
  • Finom ráncok minimalizálása
  • Akné és aknés hegek minimalizálása

Hollywood Peel néven is ismert ez a kezelés, amely gyengéd, mégis több bőrproblémára kínál megoldást, az eredmény pedig felfrissült, egyenletes és sima arc. Külön előnye, hogy kezelés után lábadozási idő nélkül, azonnal visszatérhetünk mindennapi teendőinkhez.

55

Hogyan történik a kezelés?

A megtisztított bőrre carbon-krémet kenünk, melynek finom szén-szemcséi bejutnak a bőr pórusaiba. Ezután a szakember YAG lézergép speciális fejével végigpásztázza a fekete szénmaszkkal bekent bőrfelületet. A nagy intenzitású lézerfényt a fekete carbongél elnyeli, így a krém a villanás hatására egy pillanat alatt elporlik a pórusokból, eltávolítva – azaz “kirobbantva” – onnan a felesleges faggyút, aknét okozó baktériumokat és elhalt hámsejteket. Az eredmény tiszta, gyulladásmentes bőr és összehúzott pórusok.

A Carbon peel minden bőrtípusra ajánlott, és sokféle problémára kínál megoldást az arc, nyak és dekoltázs területén. A legjobb eredményt a zsíros bőr, mitesszerek és tág pórusok csökkentésében érjük el.

Mire alkalmazhatjuk a Vivace-t?

A Vivace a rádiófrekvenciás mikrotűs bőrfiatalító eljárások legújabb generációja. Ez a minimálisan invazív kezelés serkenti a kollagén természetes termelődését a bőrben és a kötőszövetben, igazoltan hatékonyan csökkenti a ráncok számát és mélységét, valamint feszesíti, és tonizálja az arcot, a nyakat és dekoltázst.

  • Feszesíti a bőrt, ezáltal
  • Csökkenti a ráncok számát és mélységét
  • Csökkenti a pórusok számát és méretét
  • Javítja a bőr tónusát és textúráját
  • Csökkenti a pattanásos hegek számát és méretét
  • Azonnali bőrfeszesítő hatást biztosít
  • Gyakorlatilag fájdalommentes

A Vivace egy kollagén indukciós terápia mikrotűk és többszintű rádiófrekvencia segítségével. A helyileg érzéstelenített bőrre helyezett steril mikrotűk mikroszkopikus csatornákat, mikrosérüléseket hoznak létre a bőr mély dermális rétegében, az elektródák kétpólusú energiát juttatnak a dermisz mélyére.

Ezek a sebgyógyító mechanizmusok elősegítik a bőr feszességét biztosító kollagén, és rugalmasságát adó elasztin termelődését, a rádiófrekvencia pedig biztosítja a kollagéntermelés beindításához szükséges hőenergiát, amely igazoltan feszesebb, fiatalabb megjelenésű bőrt eredményez.

Nem kell tehát lemondanunk az orvos-kozmetikai kezelésekről a napfényes hónapokban sem, kérje ki szakember tanácsát, hogy az Ön bőrének melyik innovatív kezelést javasolja, és ragyogjon nyáron is!

További információ: www.plasztikaesztetika.hu