A Baptista Szeretetszolgálat idén is folytatja a már nyolcadik éve hagyományként működő „Kulturális Kirándulás a Fővárosban” című programsorozatot, ezúttal ismét ukrán gyermekek vehetnek részt a különleges eseményeken, és járhatják körbe a főváros nevezetességeit.  

Háború elől menekülő családoknak szervezett újra kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső75

A tanulók olyan programokon vehetnek részt idén is, amelyről eddig csak álmodni mertek. Kalandos programokra hivatalosak: meglátogathatják többek között a Parlamentet, a Superfly játszóházat, Budapest Óriáskerekét, a Rendőrpalotát, az Elevenparkot, a Fővárosi Állat és Nővénykertet és a Csodák Palotáját.

Összesen 25 fő gyermeket és kísérőiket három napon át szállással, étkezéssel látnak el, és különleges programokat szervez nekik Baricz Dezső.

Háború elől menekülő családoknak szervezett újra kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső245

– Minden évben az a célom, hogy minél egyedibb programot állítsak össze a gyermekeknek, és olyan élményt nyújtsak, amit eddig még nem éltek meg, és a csoportok három napon keresztül megismerjék a fővárost. Finomabbnál finomabb ebédet, vacsorát ehetnek a szállodában és éttermekben. Próbálok mindig hátrányos helyzetű gyermekeket meghívni erre a csodás lehetőségre, akik tudják értékelni is a programot. Jelen esetben ukrán gyermekekre esett ismét a választás.

Háború elől menekülő családoknak szervezett újra kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső185

A Novotel Budapest Danube szálloda biztosítja a három éjszaka szállást (március 16-19. között) és a félpanziót. A gyermekek különböző programokon vehetnek részt: Kövér László, az Országgyűlés elnöke jóvoltából a csoport megtekintheti a Parlamentet, aki már évek óta támogatja a programot. Fontosnak tartja, hogy hátrányos helyzetű gyermekek és kísérőik megismerjék a Parlament történetét, és megcsodálják a gyönyörű épületet – mondta Baricz Dezső, aki mellé számos intézmény, ismert személy áll a jótékony célok megvalósítása végett.

MEGOSZTÁS