A nyár elején porcukorral, édesítőszerrel szemenként, esetleg valamilyen finomság alapanyagaként mindannyian falatozzuk a friss földiepret. Azonban sokak lehetőségeit ételallergiájuk, ételintoleranciájuk, esetleg ezektől független táplálkozási szokásaik behatárolják.

Számukra nyújt egy kiváló alternatívát a tej-, cukor-, glutén- és sütésmentes, fehérjedús ToTu-s epres torta, amely még sütést sem igényel, így nyáron sem kell elkészítésekor szaunát varázsolni a konyhából, hogy bűntelenül élvezhessük a szamóca zamatát.

Fotó: Juhász Melinda
Fotó: Juhász Melinda

– Nagyon örülünk, hogy ennyire népszerűek a tojásfehérjéből készült tejtermék helyettesítőink. A legnagyobb feladat most számunkra, hogy minél több tejmentesen táplálkozó megismerje a termékeinket, de hála a fogyasztóink, gasztro-bloggerek által kreált kiváló recepteknek, mint amilyen a ToTu-s epres torta is, ezzel jól haladunk. Ráadásul tematikus, potenciális vásárlóinkhoz szóló hazai is nemzetközi rendezvényeken is igyekszünk minél aktívabban részt venni – mondta Dr. Németh Csaba, aki a ToTu termékek gyártásával és fejlesztésével is foglalkozik.

A ToTu-s epres torta elkészítése:

Hozzávalók:

az alaphoz: 10 dkg a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édes morzsa, 5 dkg folyékony kókuszolaj

az eper krémhez: 30 dkg ToTu rögös, 15 dkg eper, 5-8 dkg eritrit, 1 dl forró víz, 1 dkg zselatin

a díszítéshez: friss eper

Az alap hozzávalóit összekeverjük. 18 cm-es, az oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Rátöltjük az epres krémet, amihez a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt félbe vágott eperszemekkel díszítjük.

MATE International Dinner5

MEGOSZTÁS