A Balaton környéke igen változatos gasztronómia élményeket tartogat, ráadásul egész évben. Már nemcsak a gyermekkorunkat idéző lángos és hekk jelenti a térség specialitásait, hanem bizony olyan ízélményekben gazdag, vegán étterem kínálata is, amelyet Árvai Anita, a Veganeeta Home tulajdonosa álmodott meg.

Öt évvel ezelőtt, amikor Anita első vegán éttermét nyitotta meg a Balaton partján nem gondolta volna, hogy ekkora érdeklődés fogja övezni a tiszta, növényi alapanyagokból készült ételkülönlegességeit, és vegán főzőkurzusait. Az elmúlt évek azonban beigazolták, hogy az, ami a Balaton északi partján létrejött, nemcsak az egyedi ízek kedvelőinek nyújt feltöltődést, hanem mindenki számára, aki nyitott az újdonságokra. Az egyre nagyobb érdeklődés, egyre nagyobb teret kívánt, így Árvai Anita a „költözés” mellett döntött, új helyen, sokkal tágasabb helyszínen, megújult étlappal, de a korábbi étterem értékeit őrizve nyitott újra Balatonalmádiban, a régi Határ Étterem helyén.

Veganeeta - Dr. Árvai Anita Fotó: Szebényi Éva
Veganeeta – Dr. Árvai Anita
Fotó: Szebényi Éva

Egy hely, ahol a tested és a lelked is feltöltődik

A Veganeeta Home nemcsak egy étterem, ahol minőségi, növényi alapanyagokból készült ételek közül válogathatnak a vendégek, sokkal többet ad az oda látogatóknak. Színes programok, főzőkurzusok és változatos események kerülnek megrendezésre az év folyamán, egy olyan tágas és inspiráló környezetben, amely a lélekre is pozitív hatást gyakorol.

Árvai Anita, azaz Veganeeta, a megújult Veganeeta Home megnyitóján elmondta, ahogy eddig, úgy ezentúl is helyi alapanyagokat, a környékbeli kistermelők minőségi termékeit felhasználva készül valamennyi étel. A fenntartható gondolkodás mellett, ez a másik olyan alapérték, amely jellemző az étterem mindennapjaira. A finom ételek és desszertek fogyasztása mellett, pedig az egészségé és a lelki feltöltődésé a főszerep.

Az étlapon egész évben szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készülő finomságok találhatóak. Az ízharmónia és a jóllakottság garantált.

Veganeeta Home: 8220 Balatonalmádi, Dr. Óvári Ferenc utca 72.

MEGOSZTÁS