Az Orsoya Darchi Dinner and Robes, Öt érzék alcímet viselő exkluzív divatbemutatója került megrendezésre, ahol a tervezőnő idei kollekcióját, a Tulum kollekciót ismerhettük meg, a márka estélyi- és esküvőiruha kollekciói mellett.

3

A bemutatónak a brand atelier-jét körülvevő varázslatos liget adott otthont, ahol a csaknem kétszáz vendég lenyűgöző környezetben, fantasztikus ízélményekkel, látványvilággal, zenei élményekkel fűszerezett showt láthatott, amit egy fergeteges Tulum DJ partival zártak a házigazdák. A vendégek között a kulturális élet, a luxusdivat influenszerei és az újságírók  képviselői mellett a szakma kiemelkedő szereplői is helyet kaptak.

1

Az alapító, tervező, Darcsi Orsolya 12 éves kora óta az egyedileg szabott, kézzel készített ruhák varázsában él. 2015-ben alapította brandjét. Bemutatójukat látva az elkötelezettség, a szakértelem és a maximalizmus új értelmet nyert. Az egyedi ruhákat megálmodó tervezőnő számára a tervezés folyamatos kísérletezés és elmélyülés, az anyag és a technika folyamatos felfedezése, újragondolása. Mindezek mellett egy nagyon mély és emberi folyamat, amit a megrendelővel együtt járnak végig. Egy olyan út, ahol a puszta anyagból egy nő személyiségének, nőiességének, történetének szövete lesz. Ebben a folyamatban az anyag életre kel, és a ruha tulajdonosának immanens részévé válik. Számára ez a tervezés alkímiája.

5

A bemutató varázslatának titka valószínűleg a fenti jegyekben rejlik és abban az alázatban és elkötelezettségben, amivel az álmaikból valóságot kreálnak.

A Dinner and Robes show-k története 2021-ben kezdődött. Az elsőt amolyan vázlataként, a tervük próbájaként, viszonylag szűk baráti körben rendezték meg, de már itt tudatosan építették, ízlelgették azokat az elemeket, amitől különleges eseményük ma az lehetett, ami.

6

Az idei kollekció és a kollekció által inspirált esemény ötlete 2022 januárjában, egy mexikói utazás alkalmával született meg.

“Annyira megérintett a hely atmoszférája, a mindent átható organikus létezés mély spiritualitása, hogy akkor, ott a férjemmel elhatároztuk, hogy magunkkal hozzuk ezt az élményt. Én beleálmodtam a ruhákba, ő megálmodta a Tulum showt.” – meséli Orsolya a bemutató után.

7

A rendezvényen három felvonásban láthatták a vendégek felvonulni a ruhákat és a ruhák bemutatásának ritmusához igazítva, három részben kóstolhatták meg a mexikói, fine dining köntösbe öltöztetett ízeket a debreceni IKON étterem csodás séfje, Thür Ádám megfogalmazásában.

A kifutón összesen 45 összeállítást láthattak, lenyűgöző show elemekkel és zenei kísérettel tarkítva.

Az első szekció megvilágítását még a természetes fény adta, mely a liget fái között szűrődött be a Real Woman bemutató modelljeire. Ebben a részben azok a megrendelők kaptak lehetőséget az Orsoya Darchi kifutójára lépni, akik a való életben viselik ezeket a darabokat, akikkel együtt él, együtt lélegzik a rájuk álmodott ruha. Remek kezdeményezés ez arra, hogy a kifutók világát közelebb hozza a márka a valódi nők világához.

8

Ezt követte az esküvői és estélyi ruhák bemutatója. A finom csipkék, suhogó, fényes selymek, izgalmas szabásvonalak és a testet sejtelmesen szabadon hagyó felületek gyönyörűen kiemelték a nőiesség finom karakterisztikáját. Mindehhez a lenyugvó nap utolsó sugarai adták a megvilágítást, a zenei hátteret a hangszeres zenészekkel együtt játszó Tulum DJ, akik egyébként az egész esemény folyamán végig brillíroztak, és mindig a megfelelő aláfestéssel kísérték a show-t.

A szünet és a fine dining vacsora utolsó két fogása után elérkezett a show fináléja, a Tulum kollekció bemutatója. Ekkorra már erősen alkonyodott, és láthatóvá vált a káprázatos fényjáték, mely a természetes tüzet látványosan kombinálta a legmodernebb és legextravagánsabb fénytechnikával, mindezt úgy, hogy nagyon markáns jelenléte ellenére nem elterelte a figyelmet, hanem kiteljesítette a varázslatot.

9

A Tulum kollekció központi elemei a természetes anyagok használata, organikus formák ihlette megfogalmazásban. A tervezőnő izgalmasan és formabontóan használja a street style összeállítások közé már begyűrűzött trendet, a meztelenséget, a minél nagyobb bőrfelület szabadon hagyását, ami a következő időszak egyik izgalmas kulcsdarabja lesz, mint vizuális kommunikációs eszköz. A meztelenséget, ami szabad, sejtelmes, művészi és ihletett.

Ezeket a jegyeket építi be egy hagyományos technikát életre keltő keretrendszerbe az Orsoya Darchi különleges és provokatív kollekciója.

A meztelen bőr, mint kiindulási koncepció, a művészettől sem idegen. Peter Greenaway Párnakönyvében az emberi testet használják a kalligráfia pergamanjeként, amely részben vizuális, részben irodalmi mű születésének ad otthont a filmművészet e klasszikusában.

10

Ezzel a kollekcióval a márka visszavonhatatlanul letette névjegyét, és az esküvői és alkalmi ruhák mellett egy olyan markáns vonalat indított útjára, ami koncepciójával, kísérletező kedvével és a hagyományos kontextusok újraértelmezésével meghatározza, és felismerhetővé teszi az Orsoya Darchi darabokat.

A Tulum kollekció bevonulása izgalmas show elemeket is tartalmazott, a modelleket két gólyalábas, futurisztikus figura és egy tűztáncos produkciója foglalta keretbe, a bemutatott ruhák tökéletes vizuális alátámasztásaként.