Igazi kutyás családi programként rendezték meg a Kutyajó tettek napját, melynek fő célja: a menhelyi kutyák megsegítése volt. Ennek érdekében kutyatápot gyűjtöttek, valamint meg is mozgatták a résztvevőket.

Számos állatmenhely küzd nehézséggel, az utóbbi időkben sokszorosára nőtt a kiskedvencek száma, valamint az ellátásuk is egyre nehezebb. Ezen próbált enyhíteni Czanik Balázs, ezért megszervezte a Kutyajó Tettek Napját, ami a négylábúak mellett a gazdik egészségére is odafigyelt.

„Sok menhelyen jártam és szembesültem a nehéz állapotokkal, ezért szerettem volna egy kezdeményezést indítani. Mivel rengeteg sportolóval és edzővel dolgozom, gondoltam, együtt indíthatunk egy gyűjtést. Olyan jól sikerült, hogy rögtön felállítottunk egy magyar rekordot. Most ezt szerettük volna felülmúlni és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült; az összefogásnak köszönhetően már délelőtt elértük a rekord mennyiséget. A 2021-es eseményen 8, idén 10,6 tonna kutyatáp gyűlt össze. Volt, aki egy egész kamionnyi tápot küldött. Ezáltal mintegy húsz menhely kapott 500-1000 kg közötti tápmennyiséget, igyekeztünk a menhelyen lévő kutyák számához képest arányosan elosztani” – mondja Czanik Balázs, az esemény főszervezője.

Kutyajó 3A kutyákkal rengeteg szabadidős és sporttevékenységet lehet végezni, Czanik Balázs ezért is gondolta, hogy egy kis sportprogrammal is fűszerezi az eseményt. Mivel a rendezvényre a belépő kutyatáp volt, ezt duplán felhasználták, mert a gazdiknak kézbe kellett venniük a kutyatápos zsákokat, amik súlyzóként szolgáltak, és azzal tornáztak együtt. Ezzel is rekordot döntöttek: 121 ember tornázott ebben a formában a GS Teniszcentrum (Római part) területén tartandó eseményen.

Czanik Balázs összefogott Bódi Attilával, a Jack Prémium Dog Food tulajdonosával, Szabó Viktória Gazdi coach-csal és a testvérével, Czanik Krisztiánnal, hogy megvalósítsák a Kutyajó Tettek Napját.

Kutyajó 1A GS Teniszcentrum (Római part) területén tartandó esemény igazi családi nap volt, ahol minden kutyabarát megtalálhatta a neki tetsző programot: kutyás és sportos bemutatókkal, valamint agility-vel, kutya szépségversennyel, kutyasimogatóval, koncerttel, gyermek fitness bemutatóval, játszótérrel készültek a szervezők, ahová természetesen mindenki elvihette a saját házi kedvencét is. Az esemény műsorvezetője Szabó Viktória, Gazdicoach volt.