2024. januárjában a Kuvaiti Horeca élelmiszeripari vásárra és kiállításra irányult mindenkinek a szeme a Perzsa-öböl gasztronómia iránt érdeklődő lakói közül. Egy ilyen jelentős eseményen természetesen a magyar agráriumnak is kötelező volt a megjelenés.

A kilátogatók közül sokan megismerkedhettek a magyar állattenyésztés egyik szimbólumával és zászlóshajójával, a szürkemarhával, annak is főként a húsával és összetéveszthetetlen ízvilágával. A vásáron továbbá képviseltették magukat az innovatív, proteindús tojásfehérje-alapú tejtermék alternatívák is, az egyre ismertebb és népszerűbb ToTu-termékek.

3

– Kuvait egyszerre teljesen más és ugyanaz mint Európa. Mások a szokások, más az élet ritmusa, de a jó minőségű és kiváló ízvilágú ételek elkészítéséhez szükséges élelmiszeripari alapanyagokra mindkét helyen egyre nagyobb az igény. És ahogy a mindenki által kedvelt szürkemarha steakre, úgy a magas fehérje- és alacsony szénhidrát-tartalmú tejtermék helyettesítőkre is komoly érdeklődés mutatkozhat. Különösen azt tekintve, hogy az arab világban mennyire kedveltek a tejtermékek – mondta Dr. Németh Csaba élelmiszer-mérnök, aki maga is jelen volt a vásáron.

A magyar élelmiszerek megismertetésén és kuvaiti elterjedésén Magyarország Kuvaiti Nagykövetsége is fáradhatatlanul dolgozik, segítséget nyújtva az exportban érdekelt termelői szövetségeknek, vállalatoknak. A Horeca vásár idején és ahhoz kapcsolódóan Szabó András nagykövet úr a rezidenciáján Kuvait érintett élelmiszer-ipari döntéshozóinak nagyszabású vacsora estet szervezett, ahol a magyar különlegességek is bemutatkozhattak.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

 

MEGOSZTÁS