Úgy tartják, hogy egy jó könyv elsősorban jó történet. Ha van egy jó sztori, az már fél siker. Laura Hillenbrandnak sikerült rábukkannia a 20. század egyik legjobb ez idáig el nem mondott történetére: Louis Zamperini életére. A „fél” sikert pedig úgy tette teljessé, hogy hét év kutatómunka, több száz túlélő felkutatása és több ezer oldalnyi visszaemlékezés elolvasása után megírta ezt a csodálatos és megrendítő könyvet.

Laura Hillenbrand Rendíthetetlen című könyve egy olimpikon igaz története, aki egy lezuhant bombázó legénységének tagjaként 47 napig az óceánon hánykolódik, majd egy japán fogolytáborban éli át a földi pokol minden szenvedését.

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és producere az olimpikon és háborús hős hihetetlen életét nyomon követő nagyszabású drámának. A film főszereplői Jack O’Connell, Domnhall Gleeson és Finn Wittrock mint a három repülős. Hozzájuk csatlakozik Garrett Hedlund és John Magaro, akikkel a fogolytáborban barátkoznak össze; Alex Russell mint Zamperini fivére, Pete, és első angol nyelvű szerepében a japán Miyavi, aki a „Madár” néven ismert brutális őrt alakítja.

A film operatőre az Oscar-jelölt Roger Deakins (Skyfall), a forgatókönyvet a Coen-fivérek (Nem vénnek való vidék) írták át William Nicholson (A nyomorultak) és Richard LaGravenese forgatókönyvéből.

A Rendíthetetlent február 5-től játsszák a hazai mozik, addig is egy kis ízelítő!

Kapcsolódó cikkek:

2015 az Őszinteség Éve

Így látják a magyarokat a világban

Mi mind rosszban sántikálunk

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ