Az LG Electronics az európai piacra fejlesztett Centum System mosógép után a termékcsalád tagjaként új hűtőszekrényt mutat be a 2016-os IFA-n. A vállalat látványos világrekordokkal demonstrálta a 20 éves élettartamú mosógép és az Inverter Linear kompresszorral felszerelt hűtőszekrény egyedülálló képességeit.

Az LG Centum System mosógépet a környezettudatos európai fogyasztók számára tervezték. A készülék energiafogyasztása — nagyfokú hatékonyságának köszönhetően — 60%-kal alacsonyabb a legerősebb európai energiatanúsítványának számító A+++ alsó értékénél. A mosógép olyan fejlett hangtompítórendszert kapott, mint amilyeneket a személyautókban is használnak. A rendszer egészen 67dB-ig csökkenti a zajszintet — a Centum System így halkabb, mint bármely más elöltöltős mosógép az európai piacon.

A beépített TurboWash technológiának köszönhetően egy teljes mosás nem tart tovább 49 percnél, ráadásul a gép 17%-kal kevesebb vizet és energiát használ, mint más, hasonló megoldást nem tartalmazó eszközök. Az eszközt az LG az iparágban egyedülállóan 20 év garanciával támogatja. Az LG a Centum System technológiával ellátott szárítógépeit, illetve mosó-szárítógépeit is bemutatja a 2016-os IFA-n.

lg-centum-washing-machine-01

Az LG Centum System portfóliója ebben az évben új taggal bővül. A legújabb alulfagyasztós hűtő, melyet az IFA-n mutatnak be, elnyerte a meggyőző A+++ -30% energiatanúsítványt, a side-by-side modell pedig innovatív Inverter Linear kompresszorának köszönhetően A+++ -10% minősítést kapott. E megoldást a német tudományos és technikai szövetség, a VDE 20 év élettartamra hitelesítette.

Guinness rekord a mosógép tetején

Az LG meggyőző eszközzel demonstrálta, mennyire csendesen és alacsony rezgésszámon dolgozik leginnovatívabb mosógépe: a cég egy Centum System tetején építette fel a világ legmagasabb kártyavárát. A sikeres rekordkísérletet több mint 100 millió néző követte a közösségi média csatornáin. A termékcsaládhoz egy másik rekord is kapcsolódik: a Centum System hűtőszekrény energiatakarékosságát 18072 kompakt fénycsővel szemléltette a cég, és létrehozta vele a világ legnagyobb fénycsövekből álló képét. A hűtővel egy év alatt éppen annyi energiát spórolhatunk, mint amennyit a csaknem húszezer fénycső egy óra alatt felhasznál.

lg-centum-door-in-door-01

„Büszkék vagyunk Guinness-rekordjainkra, melyek segítenek átadni az üzenetet, hogy Centrum System technológiánk minden tekintetben verhetetlen” — nyilatkozta Jo Seong-jin, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnöke. – „Az LG folyamatosan bővíti termékkínálatát az európai piacon, az idei IFA pedig különösen fontos szerepet kapott a portfólió stratégiájában.”

Az IFA 2016 kiállításon az LG standjának (Hall 18, Messe Berlin) látogatói személyesen is kipróbálhatják a vállalat innovatív háztartási eszközeit.

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ