Ahogy előkerülnek a vastag pulcsik és kabátok, úgy kezd el mindenki egyre nehezebb, kalóriadúsabb ételek után nyúlni. Ám attól még, hogy az ösztöneink ezt diktálják, nem kell elhanyagolni az egészséges táplálkozást és a testmozgást sem! Az új Nutrilite fehérjeszeletek energiával töltenek fel a hűvös napokon is.

A hideg idő beköszöntével, a sötétség és a mínuszok miatt hajlamosabbak vagyunk a zsírosabb, cukrosabb ételek után nyúlni. Ennek oka a legújabb kutatások szerint a melatonin nevű hormon, ami sötétben termelődik és valószínűleg szerepet játszik abban, hogy ilyenkor több ételt kívánunk.

A téli plusz kilók felszedése nem törvényszerű! Ha odafigyelünk arra, hogy mit választunk, akkor ez könnyen kiküszöbölhető. Kerüljük a finomított szénhidrátokat, helyette próbáljunk meg ilyenkor is sok zöldséget fogyasztani és válasszuk a fehérjében gazdag ételeket. A protein legfontosabb feladata, hogy katalizálja a szervezetünkben lejátszódó biokémiai folyamatokat, valamint nélkülözhetetlen az izmok felépítésében is. Étrendünk körülbelül 15-20%-át kell kitennie a fehérjebevitelnek. Ez természetesen függ a nemtől, az életkortól és attól is, hogy sportolunk-e. Aki rendszeresen végez valamilyen testmozgást, annak 2 g fehérjére van szüksége kilogrammonként, akik nem, azoknak 1 g/testsúlykilogramm mennyiség javasolt.

A fehérje megtalálható a húsokban, a tojásban és a tejtermékekben is. Ám a napi elegendő fehérjebevitel remek alternatívája lehet a Nutrilite Fehérje szelet, amely fogyasztható sportolás után, vagy egy-egy köztes étkezés kiváltására is. Édes ízének és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően remek helyettesítője lehet az édességeknek is.

Fehérjék és vitaminok

A csokoládés és karamellás vanília ízben kapható szeletek 32%-os fehérjetartalmúak, válogatott B-vitaminokat tartalmaznak és gazdagok rostokban is. Egy szelet a napi rostszükséglet 50%-át fedezi.
A fehérjék hozzájárulnak az izmok megtartásához és növekedéséhez, a B-vitaminoknak pedig a fáradtság leküzdésében van szerepük, valamint támogatják a megfelelő anyagcserét is. Gyorsan és lassan felszívódó aminosavakat is tartalmaz, így a hatás elnyújtott.

Természetesen azoknak sem kell lemondaniuk ezekről a finomságokról, akik szigorúan vigyáznak a vonalaikra, hiszen a szeletek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, édes ízüket a sztívianövény kivonatának köszönhetik.

Kapcsolódó cikkek:

Az elhízás az agyban kezdődik

Az fogyás a génjeinkben van

Édesítők, amiket el is felejthetsz diéta alatt!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ