Munka után kiszabadulva egy szellős teraszon mi eshetne jobban, mint egy hűs, illatos limonádé vagy koktél? A klasszikus ízekből már mindenki kiválaszthatta kedvencét – legyen szó alkoholos-vagy alkoholmentes nedűkről – de a bárok újabbnál újabb izgalmas variációkat is felvonultatnak, hogy egy percre se unatkozzanak a vendégek ízlelőbimbói. Különleges kreációkat kínál a KIOSK és a Terasz is, ahol virágos, uborkás és zöldfűszeres finomságokkal is várják a közönséget.

Pezsdítő italokkal a kánikula ellen! Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz éttermek tulajdonosa elárulta, az italkészítés slágerei idén a virágos ízek – mint a rózsa és a  levendula – valamint az uborka és a görögdinnye, amelyeket ők is szívesen használnak.

„Nagyon szeretik a vendégeink az uborkás vizünket, valamint a fűszernövényekkel fuzionált limonádékat,  jeges teákat is. Örök és legnagyobb kedvencnek talán a Paloma mondható, ami egy grapefruit és tequila alapú koktél, de az Aperol Spritz is rendkívül népszerű – kezdte Hubert, aki szerint nem kell tartani a szokatlan ízkombinációktól sem.

Sokan ódzkodnak az újdonságoktól, pláne ha külön-külön is érdekesek az ízek, de egy kis győzködés és kóstoló után aztán elcsodálkoznak az összhatáson. Remekül harmonizál például a rózsabors az eperrel, a bazsalikom a málnával, vagy a chili a passion fruit-tal– fejtette ki a tulajdonos, aki személyes kedvenceként a rózsaszirmos  gin tonicot emelte ki.

Mindenképpen érdemes megkóstolni az alkoholmentes citrus és uborkás-bodzás limonádékat, a koktélok közül pedig a Summer punch-ot és a Mentás elixírt, amelyeket akár otthonaikban is elkészíthetnek a különleges receptek kedvelői.

Citrus limonádé – 4 főre

1dl cukorszirup, 3 citrom vagy 4 lime, 1,75 l szóda

Cukorszirupból készítjük, ami cukor és forró víz azonos mennyiségű elegye. A kezeletlen /nem bio/ citrusfélék előfordulása miatt jól megmossuk a citromot vagy lime-ot, majd kifacsarjuk a levét ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek az italba keserű ízt okozva. A fenti összetevőket összekeverjük és ízlés szerint szódával vagy mentes vízzel felöntjük.

Uborkás- bodzás limonádé – 4 főre

1dl bodzaszörp, 3 citrom, negyed uborka, 1,75 l szóda

Bodzaszörppel készítjük, amihez hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és felöntjük tetszőlegesen szódával vagy mentes vízzel egy kancsóba, amit néhány percre pihentetünk a hűtőben szervírozás előtt, hogy érvényesüljön az uborka frissítő hatása.

Summer punch – 2 főre

2 szelet görögdinnye, 4 evőkanál cukorszirup, 1 citrom, 4cl vodka, fél üveg habzóbor, friss gyümölcsök

Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével, ehhez ízlés szerint hozzáadunk vodkát majd betesszük a hűtőbe és szervírozás előtt némi habzóbort és friss gyümölcsöket adunk hozzá.

Mentás elixír – 1 főre

1 evőkanál porcukor, 1 lime, 4szem szőlő, kevés menta, 4cl Irsai Olivér Szőlőpálinka, 1dl szóda

Néhány szőlőszemet összetörünk egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd egy fél lime levét hozzáadjuk. Ezt alaposan elkeverjük egy kevés mentalevéllel, majd ráöntünk tetszés szerint Irsai Olivér Szőlőpálinkát, feltöltjük a poharat jéggel és lazítunk az italon szódával.

Kapcsolódó cikkek:

Laktózérzékeny vagy? Ne maradj ki az édes élvezetekből!

Hűsítő Bacardí koktélok kánikulára

Kánikulára egy hűsítő latte

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ