2019. július 27-én egésznapos születésnapi rendezvényen ünnepelhetjük az értékteremtést és az értékek megőrzését. Fóliás Juci – a négygyermekes blogger – ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egy akadályverseny kereteiben felújít, illetve megszépít egy általános iskolát. Mintegy 135 közreműködővel 75 ajtó, 6 mosdó, 225 szekrény és egy hatalmas étkező lesz újjávarázsolva öntapadós fóliák segítségével.

A Fóliás Juci néven ismertté vált négygyermekes blogger azt szeretné megmutatni a világnak, hogy a régi, megunt, nem tetsző vagy kisebb szépséghibával rendelkező dolgokat nem kell feltétlenül lecserélnünk. Áprilisban 24 órás fóliázó rekordkísérleten, májusban pedig országjáró roadshow-n általános iskolák helyiségeit, bútorait frissítette fel, ezáltal üzenve a fiatal korosztálynak is.

fotó: Juhász Tibor
Zsámboki Judit alias Fóliás Juci fotó: Juhász Tibor

Mozgalmunk 4. születésnapját ünnepelve a Kőbányai Harmat Iskolát szépítjük meg. Az épület hatalmas, tele ajtókkal, mosdókkal, szekrényekkel, így remek lehetőségünk lesz megmutatni azt, hogy milyen fantasztikus eredményt lehet elérni öntapadós fóliák, illetve szintén öntapadós csempék és járólapok segítségével. Már rengetegen regisztráltak az eseményre, de bízunk benne, hogy még többen jelentkeznek. Igazi bulit teremtünk! A reggeli ünnepélyes megnyitó és eligazítás után a csapatok pontosan tudni fogják, hogy mi a dolguk, és akadályverseny keretében mérhetik össze: melyik társaság a legügyesebb. A jó hangulatról DJ gondoskodik, amit tovább fokozunk tortával, kürtőskaláccsal, hot-doggal és lángossal. Persze mindeközben egy pillanatra sem feledkezünk meg arról, hogy milyen jó célt szolgálunk tevékenységünkkel” – hangsúlyozza Zsámboki Judit főszervező.

A Fóliás Juci néven 67.000 fős aktív közösséget működtető blogger úgy érzi: a gyereknek is meg kell mutatni, hogy mennyire fontos az értékteremtés és az értékmentés.

A mai világban a bennünket körülvevő tárgyakat éppúgy, mint az emberi kapcsolatokat sem becsüljük meg igazán. Ha valami nem tetszik, kidobjuk, és újat vásárolunk helyette. Pedig nagyon sokszor elegendő lenne egy kis kreativitás, minimális anyagi ráfordítás, és megújult, harmonikus környezetet teremthetünk magunk körül. Persze ehhez tudatosság szükséges, mely felnőtt korban nyilvánul meg igazán, de gyermekkorban kell megalapozni. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a 24 órás fóliázó rekorddal, illetve az országjáró roadshow-val felhívjuk a figyelmet küldetésünkre. Bízom benne: amellett, hogy a környezetet szebbé varázsoljuk, a résztvevők és az érdeklődők élményt kapnak, ezáltal elmélyül bennük az a gondolat, amit az akcióval közvetítünk. Kedvet és bátorságot gyűjtenek ahhoz, hogy otthon maguk is megújítsák lakóterüket az öntapadós fóiákkal, melyhez csak kis kézügyesség és kreativitás szükséges” – teszi hozzá Zsámboki Judit, azaz Fóliás Juci.

fotó: Juhász Tibor
fotó: Juhász Tibor

A szervezők kiemelt célnak tekintik, hogy a közösségi platformon aktív 67.000-res csoport tagjai személyesen is találkozhassanak egymással, új embereket vonhassanak be, és nem utolsó sorban közösséget alkotva, együtt tehessenek a jó ügyért.

Az esemény időpontja és helyszíne:
2019. július 27. 9.00 – 18.00
Kőbányai Harmat Általános Iskola, Budapest, X. ker., Harmat u. 88.