Sárosi Felícia családjának oltalma alatt éli életét Esztergomban az 1700-as évek derekán, míg  szeretett nagynénjét el nem ítélik és ki nem végzik boszorkányságért. Az akkor 15 esztendős lány egyik percről a másikra súlyos titkok őrzője lesz, nemcsak a mágiát kapja örökül, de olthatatlan szerelmet is.  Az írónő, Fábián Janka különleges utazásra invitálja olvasóit a szerelemmel, kalanddal és történelemmel átszőtt varázslat titokzatos világába.

Sárosi Felícia különleges lány, vörös hajával, szeplőivel egyetlen családtagjára sem hasonlít. Olyan történelmi kor gyermeke, amelyben az emberek rettegtek a sötét erőktől, és mindent, amit boszorkányságnak, vajákosságnak hittek, elpusztítottak és kiközösítettek. Erre a sorsra jutott Felícia nagynénje, Sárosi Kata is, akit saját férje jelentett fel boszorkányságért, és aki utolsó pillanataiban súlyos örökséget hagyott ifjú unokahúgára. Felícia végignézte nénje tárgyalását és máglyahalálát. Édesapja, a köztiszteletben álló pék lassan tönkremegy, ezért el kell hagyniuk otthonukat. Szülővárosukból, Esztergomból Budára költöznek, ahol a lány megismerkedik a Gellért-hegy boszorkányával, Borcsa nénével, akitől kitanulja a gyógyítás alapjait, hogy aztán Bécsben feleség, édesanya és javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa legyen…

Sárosi Felícia történetein át az olvasó beleláthat a kor történelmébe, a boszorkányüldözésekbe, az osztrák örökségért zajló háborúba, és abba, milyen ebben a korban olyan nőnek lenni, aki nem fél segíteni azokon, akik rászorulnak.

Fábián Janka különlegesen érdekes, történethű írásában a mágia szövi a főhős életét, és izgalmas betekintést enged a varázslat világába.

Kapcsolódó cikkek:

A stressz öl – vagy éppen életet ment?

Szerencse lánya – A tökéletesség csak álca

Szerelmi történet a rácsok mögül

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ